Als opa en oma met je kleinkind spelen

Als opa en oma met je kleinkind spelen

De rol van grootouders

Grootouders spelen al eeuwen een centrale rol binnen het gezin. Ook vandaag de dag spelen zij in veel gezinnen een rol in de opvang, opvoeding en begeleiding van de kleinkinderen. Studies tonen aan dat grootouders in de hedendaagse hectische samenleving een stabiliserende rol kunnen vervullen in het leven van hun kleinkinderen.

Kinderen voelen zich veilig en geborgen bij hun opa en oma en worden vaak ook wat extra in de watten gelegd. Daarnaast kunnen ze zich lekker uitleven.

Opa’s en oma’s hebben zelf ook baat bij het spelen met hun kleinkinderen. Het houd ze zowel mentaal als fysiek jong en energiek.

Maar hoe hou je als opa of oma tegenwoordig de kleinkinderen bezig?

In toenemende mate brengen kinderen tijd door met de tablet, smartphone of tv. Het is prima dat kinderen leren omgaan met een tablet of telefoon, maar het is een hele passieve en eenzijdige activiteit. Terwijl het voor de motorische ontwikkeling en creativiteit van kinderen juist beter is als zij actief spelen.  

Lekker ravotten met elkaar, verhalen vertellen, liedjes zingen - het zijn dingen die je met elkaar kunt ondernemen zonder dat je daar iets voor nodig hebt.

Wil je het spelen verder verrijken, maar toch wegblijven van schermen? Dan is spelen met houten speelgoed een geweldige manier om de tijd door te brengen met elkaar.

Pureily

Pureily verkoopt uitsluitend duurzame natuurproducten. Het houten speelgoed gaat lang mee en stimuleert de ontwikkeling en fantasie van kinderen.

Je kan lekker met elkaar bouwen en stapelen met blokken, een hele fantasiewereld tot leven wekken met treintjes, dierentuinen, brandweerkazernes, en schattige houten figuren.

Wij van Pureily helpen je graag met het maken van een keuze. Dit kan bijvoorbeeld via de contactpagina, door te emailen of door te bellen.

Het gaat er uiteindelijk om dat jullie samen plezier beleven en onvergetelijke herinneringen maken.

 


eerdere posts nieuwe post